A Polgári Konzervatív Párt sajtóközleményei

A Polgári Konzervatív Párt a jogról (OS)

2018. november 23.
A Polgári Konzervatív Párt a Fidesz-kormány erkölcsi alapjáról

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

A Polgári Konzervatív Párt a Sargentini-jelentésről (OS)

2018. szeptember 12.
A Polgári Konzervatív Párt üdvözli az Európai Parlament döntését a Sargentini-jelentésről

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

A PKP követeli, hogy hazánk csatlakozzon az európai ügyészi hivatal munkájához

2017. július 17.
A Polgári Konzervatív Párt ezúton szólítja fel a kormányt, hogy tegye lehetővé hazánk csatlakozását az európai ügyészi hivatal (EPPO) munkájához.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

A Polgári Konzervatív Párt támogatja a kormány belső és külső védelmi intézkedéseit

2015. november 14.
A PKP üdvözli a kormányfőnek a párizsi merénylethullám kapcsán a hazai belbiztonság megerősítésére vonatkozóan bejelentett intézkedéseit. Szabadságunk megőrzésének a polgárok biztonságérzete az egyik feltétele.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

A menekültválság kezelése egy gyalázatos belpolitikai trükk volt

2015. szeptember 5.
A kormány tavasz óta melegíti a migráció témáját, de semmit sem tett a mostani helyzet megelőzésére. Sőt, várta annak bekövetkeztét. A Keleti pályaudvari helyzet semmi más nem volt, mint egy előrelátható fejleményből (százak és ezrek megérkezése a magyar határra) annak csillapítása helyett a válság (szándékos) előidézése.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

Egyeztetést javaslunk a menekültek ügyében a pártok és a kormány között

2015. szeptember 1.
A menekültkérdés nem megfelelő kezelése immár olyan nemzetközi károkat is okozhat az országnak, ha visszaállítják az unión belüli határok őrizetét vagy kikerülünk a schengeni övezetből, amelyek megfontoltságra kell hogy sarkallják a kormányt a közeljövőben teendő lépésekkel kapcsolatban.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

Radikálisan új felfogással a tanárokért

2015. augusztus 28.
A tanárainál fontosabb emberek jellemzően nincsenek senki életében, talán a legszűkebb családját leszámítva. A tanárai végig kísérik életének legfogékonyabb korszakait, egy jó tanár (ahogy egy rossz is) alapvetően befolyásolhatja mindenki életét. Egy tanár egy napi munkájával több értéket termelhet áttételesen, inspirált diákjain keresztül, mint bármelyik bankigazgató, oligarcha meg politikus. Egy társadalom kompetenciája nyugszik a vállain.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

Visszaállítja-e a Fidesz a nyugati határzárat is?

2015. június 17.
A magyarok gyorsuló ütemben hagyják el az országot nyugat felé, menekülnek az Orbán-vezette országból, és próbálnak új életet kezdeni máshol. Jelenleg nagyságrendileg nagyobb probléma a nyugat felé történő távozás a délről tapasztalt bevándorlásnál. Sőt, ahogy az emigráló magyarok növekvő számából következtetni lehet, nagyobb probléma is marad még egy darabig.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

A Polgári Konzervatív Párt tiltakozik az Európai Bizottság elnökének a magyar kormányfőt ért nyilvános megjegyzése miatt

2015. május 23.
A Polgári Konzervatív Párt üdvözölné, ha az Európai Bizottság és a Magyarország Kormánya termékeny együttműködést tudna kialakítani a magyar jogállamiság, az alapjogok megerősítése és a polgári demokrácia magyarországi intézményrendszerének újraalapítása terén — ahelyett, hogy a vezetőik a nyilvánosság előtt évődnek, vagy éppen ízetlenkednek egymással.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

Súlyosan jogsértőnek tartjuk a paksi szerződés titkosítását

2015. március 3.
Az alaptörvény több cikkelyét sérti, így sérti többek között a közérdekű adatok nyilvánosságához fűződő jogunkat, ezért tiltakozunk a ma T/2250. számon elfogadott („Paks 2”) törvényjavaslat ellen, amelyben a magyar állam ismeretlen kondíciókkal szerződött indokolatlan megbízás teljesítésére, hatalmas adósságot vállalva egy szövetségi rendszerünkön kívüli állam befolyása alatt álló energetikai céggel.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

Orbán Putyinnal alázza meg a magyarokat

2015. február 17.
„Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért” – ezt a szöveget viseli magán az az emlékmű, amelyet Putyin ma zárt körben megkoszorúz Budapesten. A Polgári Konzervatív Párt a koszorúzást provokációnak tartja a magyarsággal szemben, de nem elsősorban a magyar szabadságharcok leverésében többször is vezető szerepet játszó Oroszország elnöke részéről, hanem a magyar miniszterelnök részéről, aki ezt a programot jóváhagyta.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

Elítéljük és nyugtalanítónak tartjuk a bankok állami átvételét

2015. február 16.
A Polgári Konzervatív Párt szerint aggodalomra ad okot az állam növekvő tulajdonszerzése a magyarországi bankokban. A nacionalista érveléssel szemben a bankok állami kézben történő koncentrálása, majd várhatóan a Fidesz-körüli oligarcháknak való átjátszása káros, mert mérhetetlenül megerősíti egy szűk politikai és üzleti csoport befolyását a társadalomban.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

Mit titkol a miniszterelnök a magyarok elől?

2015. február 7.
Simicska tegnapi nyilatkozataiból a magyar népre következő vélhetően legfontosabb információ ez volt, idézem: „Tavaly áprilisban a választások után leültünk és elmondta az elképzeléseit (mármint Orbán). Ennek a részleteibe nem fogok belemenni, de nem tetszett a dolog. Én erre azt mondtam neki, hogy ebben én nem akarok partner lenni. Azóta durvultak el az események.”

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

Azt várjuk Angel Merkeltől, hogy megalkuvás nélkül képviselje Európa alapértékeit a budapesti látogatásán

2015. január 29.
Azt várjuk Európa vezető politikusától, hogy feltétlenül és megalkuvás nélkül képviselje Budapesten közös civilizációnk alapértékeit, az emberi szabadságot, a jogállamot, és a liberális demokráciát, mindazt, ami a Nyugatot megkülönbözteti a világ többi részétől. Mert nem a kapitalizmus, a jólét és a társadalmi hatékonysága miatt vagyunk mások és büszkék a a nyugati civilizációra, és ezen belül annak forrására, Európára, hanem amiatt, ami ezek hátterében, ami ezek gyökerében áll. Ezek miatt vagyunk különlegesek.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

Kiállunk Juhász Péternek a belvárosi korrupció feltárására irányuló munkája mellett

2015. január 20.
A Polgári Konzervatív Párt kiáll Juhász Péternek a belvárosi korrupció feltárására irányuló munkája mellett.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

A PKP mégsem indítja a volt fideszes polgármestert

2014. december 19.
A Polgári Konzervatív Párt végül nem tudott megállapodni Debreczenyi János volt fideszes polgármesterrel, és nem indítja a veszprémi időközi parlamenti választáson.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

Különadó javaslataink a kormányzati korrupció megfékezésére

2014. december 12.
Olyan, legalább 50%-ban állami megrendelésből élő vállalkozások, amelyek a szabad piacról származó közvetlen vagy közvetett (alvállalkozói) jövedelmükhöz képest legalább kétszeres ütemben növelik az éves, közvetlenül vagy közvetettet módon (önálló alvállalkozóként, vagy azonos tulajdonosi csoport vagy konzorcium részeként) az államtól szerzett bevételeiket, és/vagy az utóbbiak fedezetaránya 10%-kal meghaladja az előbbiek fedezetarányát, az állami típusú bevételeikre jutó nyereségre 25%-os különadó.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

Kormányzásképtelenség felé sodródunk

2014. december 11.
A Polgári Konzervatív Párt sürgeti Orbán Viktort és kormányát, hogy állítsák helyre az ország kormányozhatóságát, fordítsák vissza a társadalom fokozódó perspektíva-vesztését és kiábrándulását, és adják vissza az arra vonatkozó hitet a nemzet tagjainak, hogy a kormánynak nem célja a társadalmi erőforrások szűk körbe való átcsoportosítása, és korrupt módszerekkel való privatizációja.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

Tiltakozunk az ellen, hogy a Fidesz drogtesztnek vesse alá a gyermekeinket

2014. december 7.
A Fidesz radikális szárnyához tartozó Kocsis Máté évenkénti drogtesztnek vetné alá a 12 éves és annál idősebb gyerekeket. Az oktatási rendszer átalakításával kezdődött családellenes Fidesz-politika legújabb fejleménye újra durván beavatkozik a családok életébe, ahol a kábítószer-fogyasztás megelőzésének valójában történnie kellene, sérti a szülők gyermekneveléshez fűződő felelősségét és jogát, kiterjeszti az állam hatáskörét oda, ahova nem szabadna, és megfélemlíti a gyermekeinket.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

A PKP Debreczenyi János volt fideszes polgármester indítását tervezi a veszprémi időközi választáson

2014. december 5.
Dr. Béndek Péter, a Polgári Konzervatív Párt (PKP) elnöke és Debreczenyi János, aki 2006 és 2010 között Veszprém fideszes polgármestere volt, a mai veszprémi tárgyalásaikon együttműködésről állapodtak meg, amelynek értelmében a PKP támogatja Debreczenyi szándékát abban, hogy elinduljon Navracsics Tibor megüresedett mandátumáért.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

A német-magyar viszonynak az észak-atlanti szövetségi rendszert kell erősítenie

2014. november 13.
A Polgári Konzervatív Párt üdvözli a mai német-magyar külügyminiszteri tárgyalásokon elért eredményeket, ezek részeként a német fél világos elvárását azzal kapcsolatban, hogy Magyarország visszatérjen a demokrácia és a jogállamiság talajára. Örömmel vettük tudomásul Szijjártó Péter szavai mögött diplomáciánk hangsúlyváltását mind az EU-t, mind Oroszországot illetően.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

* * * * *

Orbán és a Fidesz felel a ma éjszakai erőszakért

2014. október 26.
Orbán és a Fidesz-kormány az utóbbi években ellehetetlenítette a sajtó kiegyensúlyozott működését, megalázta és kiüresítette a demokráciát, amivel elzárta az utat a társadalmi párbeszéd, a megértés és a konszenzuskeresés elől.

Tovább a sajtóközleményhez >>>

Csatlakozz!

Csak veled lehetséges a változás.

Minden önkéntes munkára, tudásra szükségünk van: ha úgy érzed, hozzá tudnál járulni a közös munkához, írj nekünk!

Jelentkezem

Kövess!

Tudj meg még több részletet a PKP álláspontjáról

Támogass!

Kérjük, támogasd a munkánkat adományoddal!

Számlaszámunk:
10918001-00000074-87840006

A közlemény rovatban tüntesd fel: Támogatás.