Sajtóközlemény

A Polgári Konzervatív Párt a Sargentini-jelentésről (OS)

2018. szeptember 12.
A Polgári Konzervatív Párt üdvözli az Európai Parlament döntését a Sargentini-jelentésről

A Polgári Konzervatív Párt támogatja az egységes Európát, és elítéli a magyar kormány, azon belül is Orbán Viktor törekvését, hogy szétzilálja ezt a gazdasági és politikai társulást.

A Sargentini-jelentés rámutat, hogy az Orbán Viktor vezette törvényhozás korlátozta az Alkotmánybíróság jogköreit, a Fidesz állami hirdetésekkel leuralta a választási kampányt, bírókat küldtek kényszerűen nyugdíjba, a sajtó tulajdonosai politikai körökből kerülnek ki és megszüntették a szerkesztői szabadságot, személyre szabott törvénykezéssel lehetetlenné teszik egy külföldi egyetem, a CEU működését, a civil szervezeteket indokolatlan hátrányok érik, az állam nem lép fel elég hatékonyan a nők elleni erőszakkal szemben, a roma gyerekeket diszkriminálják az iskoláztatásnál, büntetik a hajléktalanságot. Emellett megemlítik az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által felderített csalássorozat alapján a miniszterelnök veje, Tiborcz István is érintett a rendszerszintű korrupcióban.

Tehát Orbán Viktor tevékenysége minden uniós állampolgárt megkárosít. Bízunk benne, hogy minél hamarabb elkezdődik a felelősségrevonása.

A Polgári Konzervatív Párt elnöksége

Forrás: index.hu A hetes cikk nekünk szól, de nem rólunk (index.hu)

Forrás: Elfogadták a Sargentini-jelentést (index.hu)

Csatlakozz!

Csak veled lehetséges a változás.

Minden önkéntes munkára, tudásra szükségünk van: ha úgy érzed, hozzá tudnál járulni a közös munkához, írj nekünk!

Jelentkezem

Kövess!

Tudj meg még több részletet a PKP álláspontjáról

Támogass!

Kérjük, támogasd a munkánkat adományoddal!

Számlaszámunk:
10918001-00000074-87840006

A közlemény rovatban tüntesd fel: Támogatás.