Sajtóközlemény

A PKP követeli, hogy hazánk csatlakozzon az európai ügyészi hivatal munkájához

2017. július 17.
A Polgári Konzervatív Párt ezúton szólítja fel a kormányt, hogy tegye lehetővé hazánk csatlakozását az európai ügyészi hivatal (EPPO) munkájához.

Számos uniós tagállam – így többek között Szlovákia, Románia, valamint a Balti-államok – jelezte, hogy aktívan részt kíván venni a pénzügyi visszaélések és korrupciós ügyek felderítésében, melyek évente mintegy 50 milliárd eurós kárt okoznak az Európai Unió tagországainak, így közvetett módon a magyar adófizetőknek is.

Mint ismeretes, a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség élen jár a hazai korrupciós bűncselekmények - többek között az uniós források ellopásának – szőnyeg alá söprésében.
Az őt pozíciójában tartó Orbán Viktornak fel kell tennie a kérdést: fontosabb-e számára a korrupciós csatornák fenntartása az ország versenyképességénél, gazdaságunk megtartó erejénél és a jövő generációk itthon tartásánál.

Ha a válasz igen, akkor egy végleg elszegényedett, periférián lévő, reménytelen országot hagy maga után és ebből a helyzetből már nem lesz visszaút.

Mivel jól látható, hogy a 21. században az innovatív, a kapitalizmus törvényeit elfogadó, a korrupciót leküzdeni képes országok maradhatnak életben, Magyarország egyetlen napot sem veszteget már el.

Ennek ismeretében követeljük az EPPO munkájában való részvételt, mert a hazai ügyészségtől semmilyen érdemi kiállás nem várható, ha az uniós támogatások eltüntetéséről van szó.

Csatlakozz!

Csak veled lehetséges a változás.

Minden önkéntes munkára, tudásra szükségünk van: ha úgy érzed, hozzá tudnál járulni a közös munkához, írj nekünk!

Jelentkezem

Kövess!

Tudj meg még több részletet a PKP álláspontjáról

Támogass!

Kérjük, támogasd a munkánkat adományoddal!

Számlaszámunk:
10918001-00000074-87840006

A közlemény rovatban tüntesd fel: Támogatás.