Sajtóközlemény

A menekültválság kezelése egy gyalázatos belpolitikai trükk volt

2015. szeptember 5.
A kormány tavasz óta melegíti a migráció témáját, de semmit sem tett a mostani helyzet megelőzésére. Sőt, várta annak bekövetkeztét. A Keleti pályaudvari helyzet semmi más nem volt, mint egy előrelátható fejleményből (százak és ezrek megérkezése a magyar határra) annak csillapítása helyett a válság (szándékos) előidézése.

A migránsok felengedése Budapestre és összezsúfolása a város közepén, a lehetetlen közegészségügyi és tisztálkodási körülmények, a MÁV szégyentelen játszadozása, az állig beöltözött rendőrök, közben az állam és az egyházak többségének látványos tétlensége a minimálisan emberi körülmények kialakításában, a harcias propaganda, a válságtörvénykezés, majd a végső fázis: az üvöltöző szkinhedekkel fenyegetett menekültek útra kelése, illetve Lázár miniszter felmentő ígérete buszok kiküldésére — ez az egész szándékosan előidézett tetőzése volt egy több hónapja előre látott helyzetnek.

Orbánnak egy célja volt, nehogy a Jobbik lenyúlja előle a témát, és pontokat szerezzen vele a rendpárti többségnél. Egyébként is gyalázat, ami itt folyt — a látványos összemosása két dolognak: a bevándorlás stratégiai kezelésének és az országunkba érkezett emberek menedzselésének, a kettőt a Dublin 3 körüli kötelességeink szószával öntve le —, de különösen kegyetlen és aljas játék volt az egész a szavazatszerző belpolitikai célnak az árnyékában.
Mélyen elítéljük, ahogy a kormány a válságot alakította.

Csatlakozz!

Csak veled lehetséges a változás.

Minden önkéntes munkára, tudásra szükségünk van: ha úgy érzed, hozzá tudnál járulni a közös munkához, írj nekünk!

Jelentkezem

Kövess!

Tudj meg még több részletet a PKP álláspontjáról

Támogass!

Kérjük, támogasd a munkánkat adományoddal!

Számlaszámunk:
10918001-00000074-87840006

A közlemény rovatban tüntesd fel: Támogatás.