Sajtóközlemény

Radikálisan új felfogással a tanárokért

2015. augusztus 28.
A tanárainál fontosabb emberek jellemzően nincsenek senki életében, talán a legszűkebb családját leszámítva. A tanárai végig kísérik életének legfogékonyabb korszakait, egy jó tanár (ahogy egy rossz is) alapvetően befolyásolhatja mindenki életét. Egy tanár egy napi munkájával több értéket termelhet áttételesen, inspirált diákjain keresztül, mint bármelyik bankigazgató, oligarcha meg politikus. Egy társadalom kompetenciája nyugszik a vállain.

Ehhez képest a tanárok képzése és önképzése, igazgatása (KLIK, Pedagógus Kar, iskolavezetések és szülői szervezetek, minőségellenőrzés), képviselete (szakszervezetek), megbecsülése és motiválása olyan szegényes, olyan alacsony minőségű ebben az országban, ami évtizedekre előre radikálisan csökkenti az ország GDP-termelő erejét és általában a boldogságra való képességét.

Minden magára valamit adó országban a tanárok bérezése bőven középosztályi státust biztosít nekik. Ezért ma nem túlzás azt mondani, hogy egy magára valamit adó magyar kormány legalább átlag félmilliós havi bruttó fizetéssel honorálná a közoktatásban a tanárait. És akkor még semmit sem szóltunk az oktatási infrastruktúráról, és a tanórákon kívüli programokról, amelyek komoly beruházásokat és ráfordításokat igényelnek a versenyképes oktatási környezet megteremtése érdekében.

Ebből az országból nem lesz addig semmi, amíg az alapvető hiányosságokat nem pótoljuk, és rendbe nem tesszük az értékeinket.

Csatlakozz!

Csak veled lehetséges a változás.

Minden önkéntes munkára, tudásra szükségünk van: ha úgy érzed, hozzá tudnál járulni a közös munkához, írj nekünk!

Jelentkezem

Kövess!

Tudj meg még több részletet a PKP álláspontjáról

Támogass!

Kérjük, támogasd a munkánkat adományoddal!

Számlaszámunk:
10918001-00000074-87840006

A közlemény rovatban tüntesd fel: Támogatás.