Sajtóközlemény

A Polgári Konzervatív Párt tiltakozik az Európai Bizottság elnökének a magyar kormányfőt ért nyilvános megjegyzése miatt

2015. május 23.
A Polgári Konzervatív Párt üdvözölné, ha az Európai Bizottság és a Magyarország Kormánya termékeny együttműködést tudna kialakítani a magyar jogállamiság, az alapjogok megerősítése és a polgári demokrácia magyarországi intézményrendszerének újraalapítása terén — ahelyett, hogy a vezetőik a nyilvánosság előtt évődnek, vagy éppen ízetlenkednek egymással.

Azzal, hogy Juncker bizottsági elnök lediktátorozza a magyar kormányfőt, az európai intézményrendszernek a szabadság intézményes védelmére való képtelenségét bizonyítja. Amit az intézményrendszer nem tud biztosítani Magyarországon, azt Juncker elnök sem fogja tudni biztosítani nyegle megjegyzésekkel, miközben megsérti a magyarok tetemes részét, olyanokat is, akik nem azonosulnak Orbán politikájával.

A közjót szem elől tévesztő politikusok összecsapásából mindig a demokrácia és a polgárok kerülnek ki vesztesen. Ezt a veszélyt véljük felfedezni a tegnapi rigai jelentben is, amely mindent összevetve nem erősítette az EU intézményrendszerébe és vezetőibe vetetett hitünket.

Csatlakozz!

Csak veled lehetséges a változás.

Minden önkéntes munkára, tudásra szükségünk van: ha úgy érzed, hozzá tudnál járulni a közös munkához, írj nekünk!

Jelentkezem

Kövess!

Tudj meg még több részletet a PKP álláspontjáról

Támogass!

Kérjük, támogasd a munkánkat adományoddal!

Számlaszámunk:
10918001-00000074-87840006

A közlemény rovatban tüntesd fel: Támogatás.