Sajtóközlemény

Különadó javaslataink a kormányzati korrupció megfékezésére

2014. december 12.
Olyan, legalább 50%-ban állami megrendelésből élő vállalkozások, amelyek a szabad piacról származó közvetlen vagy közvetett (alvállalkozói) jövedelmükhöz képest legalább kétszeres ütemben növelik az éves, közvetlenül vagy közvetettet módon (önálló alvállalkozóként, vagy azonos tulajdonosi csoport vagy konzorcium részeként) az államtól szerzett bevételeiket, és/vagy az utóbbiak fedezetaránya 10%-kal meghaladja az előbbiek fedezetarányát, az állami típusú bevételeikre jutó nyereségre 25%-os különadó.

- Minden hibásan kitöltött képviselői és (újonnan bevezetendő) államigazgatási vagyonnyilatkozat esetében a növekményre vagy a piaci értékére számolt 25%-os büntetőadó, a választott képviselői vagyonnyilatkozatok teljes nyilvánossága mellett.

- Minden képviselői és államigazgatási költségelszámolással kapcsolatos visszaélésre a különbözet visszafizetésén túl 25%-os büntetőadó.

- A politikai mandátum és az államigazgatási megbízás időtartama alatt az igazoltan legális jövedelmeken túli vagyongyarapodásra (a szükséges adóhivatali stb. eljárás által megállapított büntetésen túl) a gyarapodás 25%-ának megfelelő különadó.
A vagyongyarapodást évente együtt vizsgálja a KEHI és az Adóhivatal.

- A közpénzekből finanszírozott projektek kedvezményezettjeinek minden megszerzett ilyen jövedelmük után helyben kell adózniuk.

Követeljük a kormányzattól, hogy térjen vissza a közjó szolgálatába!

Csatlakozz!

Csak veled lehetséges a változás.

Minden önkéntes munkára, tudásra szükségünk van: ha úgy érzed, hozzá tudnál járulni a közös munkához, írj nekünk!

Jelentkezem

Kövess!

Tudj meg még több részletet a PKP álláspontjáról

Támogass!

Kérjük, támogasd a munkánkat adományoddal!

Számlaszámunk:
10918001-00000074-87840006

A közlemény rovatban tüntesd fel: Támogatás.