Sajtóközlemény

A német-magyar viszonynak az észak-atlanti szövetségi rendszert kell erősítenie

2014. november 13.
A Polgári Konzervatív Párt üdvözli a mai német-magyar külügyminiszteri tárgyalásokon elért eredményeket, ezek részeként a német fél világos elvárását azzal kapcsolatban, hogy Magyarország visszatérjen a demokrácia és a jogállamiság talajára. Örömmel vettük tudomásul Szijjártó Péter szavai mögött diplomáciánk hangsúlyváltását mind az EU-t, mind Oroszországot illetően.

Támogatjuk a magyar kormány elkötelezettségét Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett, és megfontolandónak tartjuk azt az igényét, hogy megvalósuljon térségünkben az észak-déli irányú földgázszállítási infrastruktúra összekapcsolása.

Ezen túlmenően elvárjuk a magyar kormánytól, hogy hozza nyilvánosságra a Déli Áramlattal és a Paks 2 beruházás pénzügyi hátterével kapcsolatos tárgyalások jegyzőkönyveit és a megállapodások teljes körét. Felhívjuk a Német Szövetségi Köztársaságot az EU atlanti kapcsolatainak erősítésében való együttműködésre, és az orosz állammal való európai kapcsolatrendszer pragmatikus alapokon való újragondolásának támogatására.

Csatlakozz!

Csak veled lehetséges a változás.

Minden önkéntes munkára, tudásra szükségünk van: ha úgy érzed, hozzá tudnál járulni a közös munkához, írj nekünk!

Jelentkezem

Kövess!

Tudj meg még több részletet a PKP álláspontjáról

Támogass!

Kérjük, támogasd a munkánkat adományoddal!

Számlaszámunk:
10918001-00000074-87840006

A közlemény rovatban tüntesd fel: Támogatás.