A PKP tévében, rádióban, újságokban és élőben

Béndek Péter, a PKP alapítója "Megbeszéljük..." című műsor vendégeként

2018. február 15., Klubrádió
„Aktuálpolitikáról beszélgetnek a műsorvezető Bolgár Györggyel.”
A műsor meghallgatásához kattintson ide!

* * * * *

Fehér Balázs, a PKP alelnöke a "Stádium" című műsor vendégeként

2017. augusztus 24., Klubrádió
„Aktuálpolitikáról beszélgetnek a műsorvezető Szentpéteri Nagy Richárddal.”
A műsor meghallgatásához kattintson ide!

* * * * *

Béndek Péter, a PKP elnöke az "Esti hídfő" című műsor vendégeként

2017. augusztus 21., Lánchíd rádió
„Aktuálpolitikáról beszélgetnek a műsorvezető Csintalan Sándorral.”
A műsor meghallgatásához kattintson ide!

* * * * *

Fehér Balázs, a PKP alelnöke a "Mandátum" című műsor vendégeként

2016. szeptember 1., Klubrádió
„Az október 2-i népszavazásról fejti ki a párt álláspontját Fehér Balázs, a PKP alelnöke.”
A műsor letöltéséhez kattintson ide!

* * * * *

Nagy Tamás ünnepi beszéde

2016. március 15., Fővám tér, Budapest
„Egy nemzet megmaradásának fontos pillérei az ünnepek. Az ünnep nem egyenlő a megemlékezéssel. Az ünnep több, mint a megemlékezés, az ünnep maga az azonosulás. Azonosulás a múltunkkal, azonosulás a történelmünkkel, azonosulás a hőseinkkel. Az azonosulás a hála legemelkedettebb formája.”

* * * * *

Seres László interjúja Béndek Péterrel, a PKP alapítójával

2016. február 12., HVG
„Nem jött még létre az a polgári közeg, amely egy nyugatos konzervatív párt bázisát jelenthetné - állítja interjúnkban Béndek Péter, aki nemrég lemondott a Polgári Konzervatív Párt (PKP) vezetéséről és a blogolásról.”
Tovább a cikkhez: "A magyar nacionalizmus élesen szembefordult a társadalom érdekeivel"

* * * * *

Fehér Balázs a "Szabad Gondolat" című műsor vendégeként

2015. december 13., Lánchíd Rádió
„Miért más a PKP, mint a többi párt? Kiket nevezünk polgárnak? Hogyan tehető a magyar oktatás rugalmasabbá? Többek között ezekről a kérdésekről beszélt Fehér Balázs, a PKP elnökségi tagja.”
A felvételen 32 perc 20 másodperctől hallható a beszélgetés

* * * * *

Béndek Péter ünnepi beszéde

2015. október 23., Szabadság tér, Budapest
„Rettenetes ez a csend. A lemondás csendje. 59 éve egy totális rendszerrel szembeszálló műegyetemisták, bölcsészek, jogászok, medikusok utódai ma hallgatnak.”

* * * * *

Fény az alagút végén - konferencia

2015. június 6., Carion Center, Budapest
„A Szabadság és Reform Intézet Alapítvány (SZRI) Fény az alagút végén - A hatalomváltás lehetséges módjai, és mi a teendő utána címmel, 2015. június 5-én tartott konferencia videó felvétele a Carion Centerben. Előadók Bokros Lajos megnyitója után, sorrendben: Tóth Zoltán, Somogyi Zoltán, Somogyvári István, Béndek Péter és Kajdi József.”

* * * * *

A PKP reakciója Juncker viselkedésére

2015. május 23., Gépnarancs, HVG, NOL.hu
„Azzal, hogy Juncker bizottsági elnök lediktátorozza a magyar kormányfőt, az európai intézményrendszernek a szabadság intézményes védelmére való képtelenségét bizonyítja. Amit az intézményrendszer nem tud biztosítani Magyarországon, azt Juncker elnök sem fogja tudni biztosítani nyegle megjegyzésekkel, miközben megsérti a magyarok tetemes részét, olyanokat is, akik nem azonosulnak Orbán politikájával.”
Tovább a Gépnarancs cikkhez: A PKP tiltakozik Juncker diktátorozása és taslija miatt
Tovább a HVG cikkhez: Felháborodott Juncker tasliján a Polgári Konzervatív Párt
Tovább a NOL.hu cikkhez: Felháborodott a „lediktátorozáson” a Polgári Konzervatív Párt

* * * * *

Béndek Péterrel és Kerék-Bárczy Szabolccsal Rózsa Péter beszélget

2015. május 16., Klubrádió
„Világosan leszögeztem, hogy a jelenlegi, demokratikusnak nevezett pártok közül az MSZP-vel és DK-val mi semmilyen körülmények között nem fogunk tudni együttműködni.”

* * * * *

Pintér Bence interjúja Béndek Péter pártelnökkel

2015. május 11., Mandiner
„A polgári konzervativizmus szándék szintjén, szavazat szintjén le volt, le van fedve a Fidesz által. Meg kell győzni az embereket, hogy a konzervativizmus nem az, amit a Fidesz képvisel, másrészt pedig hogy a rövidebbet húzzák azzal, amit a Fidesz csinál. Nekik valamilyen ajánlatot kell adni, hogy miért kezdjenek el ránk szavazni. Miközben az elmúlt 100-150 éve az országnak nem arról szólt, hogy egy olyan polgári réteg alakult ki, amelyik tudná, hogy hova szavaz, és mi az a 3-4 legfontosabb érték, ami alapján egy politikai pártról véleményt mond.”
Tovább a cikkhez: Az egész ország rossz pályán mozog

* * * * *

A szegedi Közéleti Kávéház vendége volt a Polgári Konzervatív Párt

2015. május 5., Webrádió
„Hidvégi Mihály alapító tag is a személyes elkötelezettségre hívta fel a figyelmet megnyitó beszédében. Szerinte meg kell tisztítani a magyar közéletet, és ez a szó nemes értelmében vett keresztény, polgári kormányzás segítségével lehetséges. Bánhegyi György a pártot elhelyezte a magyar politikai palettán, és megállapította, hogy a PKP nem akar koalíciót kötni egyetlen jelenlegi politikai erővel sem. Majoros László a párt gazdasági irányáról, míg Fehér Balázs az oktatási célokról beszélt.”
Tovább a cikkhez: Bemutatkozott Szegeden a Polgári Konzervatív Párt

* * * * *

Vissza akarjuk adni polgárainknak a jó élet lehetőségébe és a tisztességes munkába vetett hitet!

2015. március 14., Fővám tér, Budapest
„Olyan kormánypolitikát fogunk vinni, amely NEM az emberektől távoli, valójában a sorsuk gyarmatosítását szolgáló jelszavaktól, a GDP növelésétől, a költségvetési hiány lefaragásától, vagy további megfoghatatlan, ellenőrizhetetlen és elidegenedett céloktól fognak hemzsegni. Ellenkezőleg, az emberi szabadság növelése, és végső célként a szabadság méltányos rendjének kialakítása, és ezek megfogható, konkrét emeltyűi fognak sorakozni benne, olyanok, amelyek a mindennapi életről szólnak, ezt teszik könnyebbé, és ennek gazdagítását teszik lehetővé.”
A beszéd elolvasásához kattintson ide!

* * * * *

Az új konzervativizmus

2015. március 14., 168óra online
„Nem kérünk az ellenzéki leosztásból. A pártokat versenytársaknak tekintjük, de a programunkkal és a választókkal foglalkozunk. Olyan polgári közepet szeretnénk megteremteni, amely vonzó lehet a balközép szavazóknak és a Fideszben csalódott konzervatív keresztényeknek is. Szólni szeretnénk azokhoz is, akik szociális kényszerből vagy nemzeti érzelmeik miatt esetleg a Jobbikra voksoltak. Hangsúlyozom: választói rétegekről van szó. A Jobbik rasszizmusa, antiszemitizmusa elfogadhatatlan számunkra. [...] Magyarországon a konzervativizmust elpusztította a nacionalizmus, amelyhez jelentősen hozzájárult a máig feldolgozatlan trianoni trauma. Az elmúlt években a nacionalizmus a gyűlöletkeltés, az állandó megosztás forrásává vált. A jobb- és a baloldal értelmetlen harca helyett mi olyan politikát képviselünk, amelyben a legfőbb érték az emberi élet. Az egyén lehetőségeinek és képességeinek kibontakoztatása. És ebben jól megférhetnek egymás mellett a konzervatív, valamint egyes liberális és baloldali eszmék is.”
Tovább a cikkhez: Az új konzervativizmus

* * * * *

Erőteljes szervezetfejlesztésbe fogunk

2015. március 7., Fővám tér, Budapest
„A politikai közösségünk olyan lesz, mint egy fa. A törzséből, amely mi vagyunk itt, a téren, ágak, majd az ágakból újabb ágak fognak kifejlődni, azokból gallyak és rügyek, amelyek végül egyre nagyobb koronát fognak képezni. Az ország fája, hogy így nevezzem azon az elven alapul, hogy feltesszük, mindenkinek van három ismerőse, akikkel bizalmasan szót tud váltani a kezdeményezésünkkel kapcsolatban, legyenek ezek rokonok, jó barátok, közeli munkatársak, szomszédok, az utcában lakó ismerősök, a boltos, akit mindennap látunk, a postás, akit jól ismerünk, az ételfutár, a villanyórás, a vízvezetékszerelő, bárki, akiben megbízunk, illetve bárki, akivel nem félünk szóba hozni egy ilyen dolgot. [...] Ez biztosítja a tágabb közösség összefüggőségét, de bizalmasságát is, mert senki sem ismer mást a közösségben, csak azt, akiben megbízik, aki egyébként is az élete része.”
A beszéd elolvasásához kattintson ide!
Az Ország Fája mozgalomról itt olvashat

* * * * *

Dercsényi Dávid interjúja Béndek Péterrel

2015. március 5., HVG
„Rendkívül fontos lenne a joguralom visszaállítása, ami nem lenne feltétlen azonos az 1990-es alkotmány visszahozatalával. Fontos lenne az állam különböző funkcióinak korlátozása, ennek részeként az adórendszer reformja. Át kell alakítani a kormányzati újraelosztás rendszerét. Vissza kell adni a pénzt az embereknek és a regionális, önkormányzati szintekre is. A kormányzati adóelvonás mértékét legalább 15 százalékkal csökkentenénk. Alapvetően egykulcsos adó pártiak vagyunk, mert azt gondoljuk, hogy az államnak nincs erkölcsi jogosultsága, hogy válogasson a polgárai között abból a szempontból, hogy mennyi pénzt keresnek, meg hogyan használják fel a tehetségüket. De ez nem azt jelenti, hogy ezt az egyszerű adórendszert ne egészítenénk ki szociális, hatékonysági előírásokkal, melyek azoknak segítenének, akik igazságtalannak találhatnák az egykulcsos adórendszert. Emellett egy borzasztóan erős, a jelenlegi büdzséjének kétszeresével működő plurális oktatási rendszert alakítanánk ki. Ezt kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy bármilyen reményük legyen a méltánytalan sorban élő embereknek, hogy felzárkózzanak olyan szintre, amikor már képesek bekapcsolódni a piac működésébe. Nagyon sok gyors intézkedést kéne hozni, de ami a legfontosabb, hogy lépten-nyomon érzékeltessük, az ember maga felelős a saját életéért, azaz az államra is úgy kell tekintenie, mint a saját élete eszközére.”
Tovább a cikkhez: Orbán nacionalista, nem konzervatív, mondja extanácsadója

* * * * *

A szabadság méltányos rendje

2015. február 28., Fővám tér, Budapest
„Én egy olyan polgári Magyarországot látok a szemeim előtt, amelyben minden ember a lehető legnagyobb eséllyel tudja kiteljesíteni a benne rejlő képességeket, ennek érdekében a nemzet versenyképes oktatási, egészségügyi és jogi szolgáltatásokban részesíti, amiért cserében ő kamatoztatja a képességeit a saját, valamint a kisebb és nagyobb közösségei javára, adózik, és lehetőleg gyermeket nevel.”
A beszéd elolvasásához kattintson ide!

* * * * *

A PKP és az Együtt reakciója a drogteszt ötletére

2014. december 7., HVG
„A Polgári Konzervatív Párt szintén közleményt adott ki, amely szerint az oktatási rendszer átalakításával kezdődött a családellenes Fidesz-politika, amelynek legújabb fejleménye újra durván beavatkozik a családok életébe, ahol a kábítószer-fogyasztás megelőzésének valójában történnie kellene, sérti a szülők gyermekneveléshez fűződő felelősségét és jogát, kiterjeszti az állam hatáskörét oda, ahova nem szabadna, és megfélemlíti a gyermekeinket.”
Tovább a cikkhez: Rendesen osztják a pártok Kocsis drogtesztes ötletét

* * * * *

Rónai Egon beszélget Béndek Péterrel

2014. október 27., ATV Start
„A Polgári Konzervatív Párt egy klasszikus nyugat-európai típusú konzervatív párt, amelyik alapvetően a közösségek, a szabadság köré épül, alapvetően a kis állam és a kapitalizmus jelszavával. [...] Mi egy jobboldali konzervatív párt vagyunk, ami a jelenlegi helyzetben azt is jelenti, hogy kulturálisan különbözünk a baloldaltól a magyarországi baloldal hagyományai miatt, és kulturálisan különbözünk a Fidesztől annak államelvű, etatista, populista hagyományai miatt, de a híveink nagy része jelenleg a Fideszre szavaz.”

* * * * *

Folyamatos jelenlétet szorgalmaz az Eleven Emlékmű mozgalom a Szabadság téren

2014. április 17., ATV Start
„Az ATV Start vendége Béndek Péter alapító, Eleven Emlékmű Mozgalom.”

* * * * *

Meg kell akadályozni egy történelmi hazugságot hirdető politikai jelkép felállítását

2014. március 23., ATV online
„Flashmobbal tiltakoztak civilek a német megszállás áldozatainak tervezett emlékműve ellen.”
Tovább: Százak tiltakoztak megszállás emlékműve ellen

* * * * *

Gondolatok a MoMA, a PKP és a baloldal helyzetéről

2014. február 5., Kapitalizmus blog, HVG
„A balos koalíció eddig is zászlajára tűzte a jogállami helyreállítást, csak komoly ember, ismerve őket, nem hisz nekik. Legjobb indulattal a 2010 előtti gázos helyzet visszaállítása képzelhető el róluk, ami eleve sok sebből vérzett, és magában hordozta az alkotmányosság összeomlásának a lehetőségét. Innen már csak idő kérdése volt, hogy Murphy törvénye (ami elromolhat, el is romlik) mikor érvényesül.”
Tovább: Béndek vs. Bokros: a baloldal csak beeteti Magyarországot?

* * * * *

Konzervatív Klub

2013. november 28., Pallas Páholy
„A Konzervatív Klub 2013. november 28-i klubestje Béndek Péter filozófus, a PKP elnöke részvételével.”

* * * * *

A Polgári Konzervatív Párt bemutatása

2013. november 19., ATV Start
„A Polgári Konzervatív Pártot mutatja be Béndek Péter az ATV Start című műsorában.”

* * * * *

Új párt tűnik fel a jobboldalon

2013. november 17., 168óra online
„A Polgári Konzervatív Párt az eddig mozgalomként tevékenykedő Ez a Mi Hazánk nevű civil kezdeményezésből jön létre, amelynek szellemi támogatói eddig csak egy internetes blogon véleményezték a politikát.”
Tovább: Hagyjuk a múlt századi jelzőket!

Csatlakozz!

Csak veled lehetséges a változás.

Minden önkéntes munkára, tudásra szükségünk van: ha úgy érzed, hozzá tudnál járulni a közös munkához, írj nekünk!

Jelentkezem

Kövess!

Tudj meg még több részletet a PKP álláspontjáról

Támogass!

Kérjük, támogasd a munkánkat adományoddal!

Számlaszámunk:
10918001-00000074-87840006

A közlemény rovatban tüntesd fel: Támogatás.